WebsitesNew WebsiteCode GeneratorTroubleshooterReport AbuseKnowledge BaseDMCA Advertiser's Panel DashboardCampaignsNew CampaignReportsInventoryToken DetailsKnowledge Base Account Manager ProfileBillingSecurityTechnical SupportAPI KeysReferral Center Add a Website Please place:

budbundy 2013.11.18. 11:24

Ha félsz a betörőktől, a következőkre nagyon figyelj!

Bár léteznek szervezetten működő bandák is, a felmérések szerint a betörőknek nem feltétlenül számít az ingatlan értéke vagy éppen a környék, sokkal inkább céljuk, hogy gyorsan jussanak kisebb vagyontárgyakhoz, pénzhez, amit úgy a legegyszerűbb megvalósítani, ha könnyű célpontot szemelnek ki. Ha szeretnéd elkerülni, hogy a te lakásodat is annak nézzék, figyelj nagyon a következő tényezőkre!

 

1. Bár nincs feltörhetetlen ajtó, a gyors akciók jegyében a betörők elsősorban azokat a lakásokat veszik célba, melyekbe láthatóan könnyű bejutni, például alacsony kerítéssel vagy egyszerűbb zártechnikával rendelkeznek. Ha el akarod kerülni a betörést, az első lépés egy komolyabb biztonsági zárrendszer felszereltetése. Bár ez nem feltétlenül olcsó, érdemes mielőbb érdeklődni biztonságtechnikai szaküzletben, hiszen nem csupán értékeidről, de családod biztonságáról és az életedről is szó lehet.

 

betoro_zar[1].jpg

 

2. Ha olyan ablakod van, melyet könnyű elérni, és nincs rajta rács, könnyen szemet szúrhat otthonod egy betörőnek. Ha nem akarod megkönnyíteni a betörők dolgát, ne hagyj az ajtó előtt, illetve a folyosón egyetlen olyan eszközt se, mely alkalmas lehet a betörésére, legyen szó kerti szerszámokról vagy akár egy seprű nyeléről.

 

betoro_ablak[1].jpg

 

3. Ha elutazol, kérj meg egy szomszédot, hogy vegye ki az újságokat, szórólapokat a postaládádból, ha ugyanis tele van, és láthatóan nem ürítik, az könnyen felhívja magára a figyelmet. A szakértők szerint a betörők gyakran figyelik azt is, melyik háznál nincs kint a kuka, amikor a többinél kint van. Ez ugyanis szintén arra utalhat, hogy a tulajdonos hosszabb időre elutazott.

 

betoro_postalada[1].jpg

 

 

4. A hírek szerint a betörők is haladnak a korral, a különféle közösségi oldalak valódi aranybányát jelentenek számukra. Fontos, hogy lehetőleg ne közöld pontos tartózkodási helyedet sehol, és a nyaralás előtt se számolj vissza nyilvánosan. Arra is vigyázz, hogy az okostelefonoddal ha sűrűn posztolsz pontosan tudhatja a betörő, hogy mennyire vagy távol az otthonodtól.

 

betoro_laptop[1].jpg

 

5. A lakások mellett kiemelt célpontnak számítanak a társasházak tárolói is. Fontos, hogy ezeket is komoly zárrendszerrel lássák el a lakók, ugyanakkor ide érdemes lehet a társasház közös megtakarításából riasztót, kamerát felszerelni, ezt valamelyest elriasztja majd a betörőket. Ha erre nincs pénz, egy álkamera is késztetheti arra a betörőt, hogy átgondolja tervét.

 

betoro_tarolo[1].jpg

 

6. Ha társasházban laksz, és a lakók hajlamosak bárkit felengedni, aki postásként, szakemberként jelentkezik be, a lakógyűlésen mindenképp érdemes felhozni a témát. A postásnak általában külön kódja van - ha nincs, érdemes adni neki -, a szakemberek és a szerelők pedig annál a lakónál is be tudnak jelentkezni, aki kihívta őket.

 

betoro_beenged[1].jpg

 

7. Ha furcsa jelzéseket látsz a kaputelefon nevei mellett, joggal gyanakodhatsz. A szervezett bandák gyakran jelölik meg így, hova és mikor érdemes betörni. Ha nem tudtok arról, hogy más okról van szó - például az újság-előfizetésekről -, mielőbb tüntessétek el a jeleket.

 

betoro_kaputelefon[1].jpg

 

Ti mivel védekeztek a betörők ellen?

Címkék:index rendőrség pince tolvaj ajtó védelem biztosító társasház riasztó betörés betörő garázs kaputelefon védekezés sufni zár index2 otthonvédelem ingatlanvédelem komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr725641513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása